RyCC

Om DCU løbet

Søndag den 22.april arrangerer den lokale cykelklub Ry Cycle Club (RyCC) licensløb i DCU-regi. Det er anden gang i klubbens historie, at vi arrangerer et sådant linjeløn, dengang med de bedste amatørryttere repræsenteret, A-klassen.

Kort fortalt kræves det, at man har licens i DCU for at deltage som rytter. For at få denne licens, skal man være medlem af en licensberettiget klub. For som klub at være licensberettiget kræves at klubben selv arrangerer et licensløb.

Klubben forventer deltagelse af ca. 400 cykelryttere, som starter i 11 forskellige klasser/felter fra de yngste U11-ryttere og op til A-klassen. Herudover forventes et stort antal hjælpere. Klubben håber endvidere på, at de lokale beboere har lyst til at komme ud som tilskuere og opleve cykelsporten på tæt hold. Til de nysgerrige kan oplyses at A-klassen kører en distance på ca.  150 km med 42km/t i gennemsnitsfart, så man skal stå tidligt op for at følge med!

Cykelløbet har start og mål på Boeletvej ud for fabrikken Akva Waterbeds, som også er medsponsor for løbet sammen med den lokale Kvickly. For seniorrytterne køres der runder på en ca. 25km lang rute rundt om Ravnsø. Ruten fører rytterne rundt i noget af det meget fine cykelterræn, som området omkring Ry byder på. Ruten veksler mellem små og store veje, og der er flere krævende bakker undervejs – herunder bl.a. Knudhulebakken umiddelbart inden målstrækningen. De yngste ryttere kører på en ca. 2 km rundstrækning omkring Boeletvej, Bakkelyvej, Brunhøjvej, Industrivej.

I forbindelse med afviklingen af løbet gøres der fra arrangørernes side opmærksom på, at Knudhulebakken vil være afspærret for øvrig trafik på dagen i tidsrummet fra kl. 06-16. Der henvises til omkørsel ad Thorsvej. Endvidere vil Boeletvej være ensrettet fra Skanderborgvej i retning mod Bakkelyvej.

Arrangørerne opfordrer trailerfolket med ærinde på Genbrugspladsen at tage den lange vej via Skanderborgvej til byens yderste rundkørsel ved Presalit og herfra køre ned ad bakken til Genbrugspladsen. På denne måde generes cykelløbet mindst muligt.

Ruten vil være skiltet med gule skilte med teksten: ”Giv agt! Cykelløb!” Arrangørerne henstiller til bilister og øvrige, som på den ene eller anden måde befinder sig på ruten på løbsdagen, at tage størst mulig hensyn til rytterne.

RyCC ønsker at fremhæve og takke de lokale virksomheder Akva Waterbeds, Kvickly og Automester Ry for at støtte lokalsporten og medvirke til afholdelsen af løbet. Endvidere tak til klubbens øvrige sponsor Sparekassen Kronjylland.