RyCC

Spændende læsning fra Italien.

Nyhedsbrev februar 2020

Sidste nyt om Corona-virus her i Italien er, at de dødstilfælde, der har været, ikke er døde af Corona-virus men med Corona-virus! Alle over 78 år. En vigtig information, som sætter media-cirkus’et lidt i perspektiv. Dem, der er døde, har alle haft andre sygdomme! Hvert år dør 8000 mennesker af influenza i Italien. Det er mere end dobbelt så mange, som er døde i Wuhan-regionen i Kina, der befolkningsmæssigt er på samme størrelse som Italien.  

De sygdomsramte er koncentreret i en gruppe af kommuner i Lombardiet omkring byen Lodi og i en enkelt kommune ved Padova. Udover disse kommuner, så er det ikke forbundet med nogen speciel risiko at besøge Norditalien eller resten af Italien. 

At Danmarks første (og forhåbentligt sidste) sygdomstilfælde er blevet smittet i netop Italien er skæbnens ironi og minder mig om, at rejsebranchen er en følsom industri! Dog håber jeg, at I vil læse mit nyhedsbrev til ende, også selvom nyhedsværdien er sandet lidt til? Det smitter i hvert fald ikke! 

Nyhedsbrevet her har nemlig en vaskeægte “sand-sation”, da turen Ørkensandet i Jordan nu endeligt er sat på programmet for efteråret 2020! I kan læse en appetitvækker herunder og resten på hjemmesiden (med fotos)! Syv overnatninger, fem cykeldage med masser af indhold, plus en hel dag til at se Petra (et af verdens syv nye vidundere, Unesco) inkl. valgfri vandretur og en halv dag ved Det døde Hav. Mountainbike-tur for eventyrere og cykelturister.

Men først kort nyt:

  • Pilgrimsrejsen Frankerstien (mtb) fra Lucca til Rom er blevet flyttet! De nye datoer er: 12-20/6-2020. Seks cykeldage og en hel fridag i Rom. Ønsker man at spare fridagen i Rom og tage hjem en dag før, så kan det arrangeres.  
  • MTB-Safari, Brentadolomitterne er blevet flyttet! De nye datoer er: 4-11/6-2020. Vi har valgt at flytte turen lidt frem for at være helt sikre på at have snefrie passager til de højeste pas!
  • Rom-San Marino er nu lukket for tilmelding, men interesserede kan blive skrevet op på en venteliste og vil blive kontaktet i tilfælde af afbud.
  • MTB-Nepal er aflyst. Ikke nok tilmeldinger i denne omgang, desværre.

Ørkensandet i Jordan

Jordan har altid stået højt på vores liste over eksotiske rejsemål, der bare måtte afprøves! Da det blev muligt at kombinere en cykelferie med verdenskulturarv som Petra, Det døde Hav og den mest Mars-lignende dal på jorden, Wadi Rum, så var det bare at slå til! Som I kan læse på vores hjemmeside, er det lykkedes at sætte et program sammen, der kombinerer cykling i en væsensforskellig naturmæssig kontekst med historisk og kulturelt indhold, som svært vil kunne matches i noget andet land! Samtidigt er Jordan regnet som et behageligt og sikkert rejseland med et perfekt klima for en cykeltur i efterår 2020! I løbet af ugen skal vi blandt andet se tusindårige gamle mosaiker; imponerende borge bygget af korsriddere; Monte Nebo, hvor Moses fik sin første åbenbaring og så det hellige land for sine fødder; Wasa Al Hasa, en ørkenkløft med rindende vand og sandaftegninger; Det døde Hav og ikke mindst Wadi Rum, hvis monumentale klippeformationer, Lawrence of Arabia, beskriver som en “… processional way greater than imagination!”

Cykling for eventyrere og cykelturister (mountainbikes): 50 km i snit med fra 250-900 højdemeter om dagen. Sandet men hårdt stampet underlag. Temperature mellem 20-28 grader (køligt om aftenen). Følgebil og bagagetransport. Se mere på hjemmesiden her.