RyCC

Artikel fra Midtjyllands Avis – Generalforsamling

Cykelklub belønner sine medlemmer

Ry Cycle Club fik sidste år 60.000 kr. i overskud, og nu bliver kontingentet nedsat med en tredjedel

Af Torben Jakobsen, torjak@mja.dk

RY Medlemmerne af Ry Cycle Club har fart på, når de sætter sig op i sadlen. Det samme har medlemstallet, som er steget konstant, siden klubbens start for seks år siden.

335 er nu medlem af klubben, og alene sidste år steg medlemstallet med omkring ti procent. Det betød, at kontingentindtægten steg, og økonomien blev yderligere forbedret, da klubben blev medlem af DGI, som den får et tilskud fra.

Men nu betaler klubben tilbage til medlemmerne.

– Vi fik et overskud sidste år på 60.000 kr., og derfor har vi besluttet at sænke medlemskontingentet med en tredjedel, så den falder fra 450 kr. til 300, siger formanden Martin Knudsen.

Har ikke et klubhus

Det gode resultat skyldes også, at klubben ikke har udgifter til et klubhus, som ellers kan koste mange penge.

– Vi mødes ved Ry Hallerne og bruger deres rum, når vi skal holde møde, og det bliver vi ved med, siger formanden, som selv kører både på landevejen og mountainbike.

Ry Cycle Club blev sidste år kåret til årets idrætsforening i Skanderborg Kommune, og samme år blev den en eliteklub. Det bliver en klub, når den har licensryttere, men titlen forpligter også.

Klubben bliver forpligtet til at arrangere cykelløb under Dansk Cykel Union, og det skulle den have gjort allerede i år, men det har ikke været muligt.

Løbet er udskudt til 2017, og Martin Knudsen venter, at løbet vil holdt i løbet af foråret.

– Vi har nedsat et udvalg, som er begyndt at se på mulighederne. Vi vil prøve at stable et løb på benene, hvor rytterne kommer ud i den smukke natur omkring Ry, siger Martin Knudsen.

Efter de foreløbige planer bliver det et løb med B-ryttere som toppen og med både unge og ældre ryttere.

Dermed kan der måske ventes mange deltagere, men det bliver kun Hjemmeværnet, som skal sikre, at det bliver sikkert afviklet, mens det er politiet, som godkender ruten.

generalforsamling-2016

Første æresmedlem

Trods sin unge alder kunne klubben på sin netop overståede generalforsamling udnævne et æresmedlem.

Det blev den 80-årige Peer Therkelsen, som i dag bor i Silkeborg, og som i sine unge dage blev dansk mester i fire kilometer individuelt forfølgelsesløb og også kom med til VM.

Efter VM tog han en lang pause, men i 2010 satte han sig igen i sadlen, hvor han blev medlem af Ry Cycle Club. Her har han også taget sig af de unge ryttere.